02
Mar

0
careercounselling

Va asteptam la o noua sesiune de consiliere profesionala organizata in cadrul proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!”

Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania (FAB Romania) impreuna cu partenerii proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!”Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, firma de consultanta Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa,  anunta derularea unei noi sesiuni de consiliere profesionala si orientare in cariera, pe 02.03.2015, la sediul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti. Programul de consiliere profesionala si orientare in cariera este dedicat studentilor si masteranzilor proveniti din medii multiculturale, ce studiaza in domeniile IT si Transporturi, in Bucuresti.

O data cu participarea la sesiunile de consiliere studentii vor avea ocazia sa isi analizeze si sa isi imbunatateasca CV-ul si scrisoarea de intentie, vor afla cat de importanta este prezenta lor in mediul online, ce este acela un brand personal si cum ii poate ajuta acesta in procesul de cautare al unui loc de munca. Pe langa partea teoretica, consilierii Loop Operations au introdus si o parte interactiva, prin intermediul careia studentii vor simula prezenta la un interviu de angajare. Astfel, vor intelege care sunt comportamentul, dress-code-ul, intrebarile cheie si atitudinea pe care un tanar trebuie sa le abordeze atunci cand se afla in fata unui potential angajator.

Sesiunile de consiliere profesionala si orientare in cariera fac parte dintr-o strategie mai ampla, prin care partenerii proiectului isi propun sa contribuie la dezvoltarea capacitatilor profesionale pentru 500 de studenti proveniti din grupuri minoritare, facilitand accesul acestora pe piata muncii si contribuind astfel la dezvoltarea unei societati incluzive.

Inscrierea in cadrul sesiunilor de consiliere se poate face accesand  www.studentinromania.ro/inscriere/.

*Proiectul „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!”este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

No Comments

Reply