03
Mar

0
Advice Signs - Stock (Edited)_8

Studentii si masteranzii la IT, transporturi sau constructii sunt asteptati la o noua sesiunie de consiliere profesionala

Feraderatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania, impreuna cu Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, firma de consultanta Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa anunta organizarea unei noi sesiuni de consiliere profesionala si orientare in cariera, adresata studentilor si masteranzilor ce provin din medii multiculturale si studiaza in domeniile IT, constructii sau transporturi. Organizata in cadrul proiectului Unitate in diversitate!Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi”, sesiunea se va desfasura pe data de 05.03.2015, la sediul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti.

In cadrul sesiunii participantii vor invata, sub atenta indrumare a consilierilor Loop Operations, aspecte importante ale procesului de cautare si obtinere efectiva a unui loc de munca, dupa cum urmeaza:

  • intocmirea unui CV corect si eficient dupa modelul Europass;
  • redactarea unei scrisori de intentie adaptate pentru locul de munca vizat;
  • construirea unui brand personal si a unui plan de cariera;
  • folosirea retelelor de socializare in cautarea unui loc de munca;
  • eticheta, comportamentul si atitudinea ce trebuiesc adoptate in cadrul unui interviu de angajare.

Totodata, prin aplicarea unor teste de autocunostere, studentii vor avea ocazia sa isi identifice punctele forte si punctele slabe, realizand ca autocunoasterea ii ajuta sa evalueze corect oportunitatile in cariera. De asemenea, vor invata sa isi seteze obiectivele de cariera si sa-si construiasca un plan de cariera constructiv si eficient. Nu in ultimul rand, studentii vor fi informati in legatura cu modul corect de pregatire al unui interviu, dar si ce atitudine sa adopte atunci cand se afla in fata unui potential angajator.

Inscrierea in cadrul sesiunilor de consiliere se poate face accesand  www.studentinromania.ro/inscriere/.

*Proiectul „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!” este proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

No Comments

Reply