31
Oct

0
consiliere

Primele sesiuni de consiliere din cadrul proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!”

 

Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania (FAB Romania) impreuna cu partenerii proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!” – Uniunea Generala a Industriasilor din Romania (UGIR), Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa (CRCA), au desfasurat 11 sesiuni de consiliere profesionala  in luna octombrie 2014. Sesiunile au reunit studenti si masteranzi din Bucuresti proveniti din medii multiculturale ce urmeaza studiile in domeniul constructii, transporturi si IT.

Sesiunile de consiliere si orientare in cariera sustinute de expertii Loop Operations fac  parte dintr-un program integrat de facilitare a accesului pe piata muncii si de imbunatatire a ratei de ocupare in randul membrilor grupului tinta.

Programul de consiliere a urmarit ca pe parcursul celor 3 etape (informare, consiliere de grup si consiliere individuala) studentii si masteranzii aflati in cautarea unui loc de munca sa-si poata defini si evalua propriile competente (aptitudini, capacitatea de invatare, cunostinte) si sa dobandeasca abilitatile necesare – cu sprijinul consilierilor – elaborarii unui plan de cariera pe termen mediu si lung. Astfel, programul a fost structurat in 3 parti: 1) sesiuni de informare, 2) consiliere de grup si 3) consiliere individuala.

Sesiunile de consiliere si orientare in cariera au debutat cu prezentarerea obiectivelor si activitatilor proiectului Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi! si a beneficiilor pe care participantii le pot dobandi ca urmare a asistentei de specialitate. Programul a continuat cu prezentarea metodelor de eficientizare a CV-ul si a scrisorii de intentie, accentul fiind pus pe analizarea si imbunatatirea CV-ului, in vederea inmultirii sanselor de obtinere a unui loc de munca. Totodata, in cadrul sesiunilor participantii au fost implicati in jocuri de rol cu scopul de a li se eficientiza modul de prezentare in cadrul unui interviu: dress-code, care sunt intrebarile cheie, ce se poate spune si ce nu.

sursa foto

No Comments

Reply