05
Mar

0
career-counselling

Partenerii proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi”anunta organizarea unei noi sesiuni de consiliere profesionala

Partenerii proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi” – Federata Asociatiilor de Basarabeni din Romania, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, firma de consultanta Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa anunta organizarea unei noi sesiuni de consiliere profesionala si orientare in cariera adresata studentilor si masteranzilor proveniti din medii multiculturale ce studiaza in domeniile IT, transporturi sau constructii. Sesiunea va avea loc pe data de 10.03.2015, la sediul UGIR din Bucuresti.

O data cu participarea la sesiunile de consiliere studentii vor avea ocazia sa isi analizeze si sa isi imbunatateasca CV-ul si scrisoarea de intentie, vor afla cat de importanta este prezenta lor in mediul online, ce este acela un brand personal si cum ii poate ajuta acesta in procesul de cautare al unui loc de munca. La final, in cadrul unei parti interactive elaborate de catre  Loop Operations studentii vor putea simula prezenta la un interviu de angajare. Scopul simularii situatiei de interviu, prin jocuri de rol, este acela de a-i ajuta pe studenti sa inteleaga si sa asimileze comportamentul, dress code-ul, intrebarile cheie si atitudinea ce trebuie adoptate in cadrul unui interviu de angajare.

Sesiunile de consiliere profesionala si orientare in cariera fac parte dintr-o strategie mai ampla, prin care partenerii proiectului isi propun sa contribuie la dezvoltarea capacitatilor profesionale pentru 500 de studenti proveniti din grupuri minoritare, facilitand accesul acestora pe piata muncii si contribuind astfel la dezvoltarea unei societati incluzive.

Inscrierea in cadrul sesiunilor de consiliere se poate face accesand  www.studentinromania.ro/inscriere/.

*Proiectul „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!”este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

No Comments

Reply