24
Sep

0
images

Lansarea website-ului proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!”

Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania, in parteneriat cu Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa anunta lansarea site-ului www.studentinromania.ro – site-ul oficial al proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi!”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Oprational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. 

Site-ul va asigura vizibilitatea tuturor informatiilor catre grupul tinta referitoare la obiective, activitati si rezultate si va reprezenta principalul instrument utilizat in cadrul campaniilor de promovare. Mai mult decat atat, in cadrul site-ului www.studentinromania.ro va functiona si platforma online de consiliere si orientare in cariera ce va permite studentilor sa isi identifice mai bine nevoile de perfectionare, interesul pentru o anumita specializare si traseul profesional in viata.

Website-ul www.studentiromania.ro  va fi actualizat permanent cu resurse utile din domeniul integrarii pe piata muncii a persoanelor provenite din medii culturale, exemple de bune practici in ceea ce priveste principiul egalitatii de sanse, statistici si noutati legislative. Totodata, in cadrul site-ului vor fi publicate toate informatiile cu privire la stadiul implementarii activitatii proiectului, structurate in 2 categorii: stagii de practica si orientare si consiliere in vederea facilitarii accesului pe platforma proiectului.

Accesul in cadrul site-ului si pe platforma este deschis tuturor acelor studenti si organizatii interesate de problematica integrarii pe piata muncii a persoanelor din grupuri minoritare cu scopul generarii de schimb de experienta si bune practici prin oferirea de resurse relevante, tehnici, analize si studii care sa inlesneasca orientarea si integrarea culturala a studentilor proveniti din alte culturi.

No Comments

Reply