Initiativa aduce o abordare noua asupra integrarii studentilor si masteranzilor pe piata muncii, luand in considerare inclusive aducerea in prim plan si rezolvarea unor aspecte precum integrare culturala, comunicare si relationare intre persoane ce provin din medii diferite.

Ce ne propunem

Obiectivul general al proiectului Unitate in diversitate! Tranzitia de la scoala la viata activa, inclusiv pentru studentii apartinand altor culturi consta in dezvoltarea aptitudinilor de munca pentru 500 de studenti si masteranzi proveniti din medii multiculturale. Astfel, prin intermediul acestui proiect, partenerii isi propun oferirea unor oportunitati reale de dezvoltare in cariera pentru  studenti si […]

Cui ne adresam

In cadrul proiectului ne propunem crearea unui grup tinta eterogen format din studenti si masteranzi din regiunea Bucuresti-Ilfov, cu cetatenie romana, proveniti din diverse medii culturale si dezvoltarea pentru accesta unui program personalizat de consiliere si orientare in cariera si organizarea de stagii de practica pentru a le asigura primul pas catre o cariera de […]

Activitati

Proiectul propune o abordare a conceptului de integrare pe piata muncii, nerezumandu-se doar la implementarea clasicei metodologii de consiliere profesionala-organizare stagii de practica si neurmarind doar bifarea unor indicatori. Astfel, pentru a contribui la dezvoltarea aptitudinilor de munca pentru studentii si masteranzii din regiunea Bucuresti-Ilfov, initiatorii proiectului propun urmatoarele activitati: 

Necesitatea proiectului

Ideea proiectului a pornit de la faptul ca peste 11% din populatia Romaniei este constituita din grupuri etnice minoritare si, desi exista numeroase initiative de integrare a tinerilor pe piata muncii, etniile sunt plasate intr-un con de umbra. 

Rezultate anticipate

Proiectul urmareste crearea unor instrumente si proceduri de lucru menite sa raspunda dificultatilor cu care se confrunta studentii si masteranzii proveniti din medii culturale in momentul in care doresc sa isi aleaga un traseu profesional.