27
Mar

0
money-salary1

Cum sa evaluezi o oferta de munca

Dupa ce ai petrecut nenumarate ore vizitand site-uri specializate de recrutare, adaptand si trimitand CV-uri sau pe scaun in cadrul interviurilor, cel mai probabil vei primi mai multe oferte de munca. Acum este randul tau sa ii analizezi pe angajatori si sa vezi ce au ei de oferit. Cu siguranta nu te-ai gandit ca iti va fi atat de greu sa iei o astfel de decizie. Care este cel mai important aspect pe care sa il iei in considerare? Sa fie salariul, beneficiile sau numarul zilelor libere? Valorile si principiile companiei sau distanta pana la locul de munca? Dar seful si colectivul cum sunt? O sa fie un mediu de lucru placut?

Locul de munca pe care il alegi poate fi al tau pentru o perioada lunga de timp, asadar atunci cand ai mai multe oferte ai de luat o decizie destul de importanta. Sunt foarte multe aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare si nu toate pot fi negociate. Poti incerca sa obtii un salariu mai mare sau mai multe zile libere,in schimb compania nu isi va schimba principiile iar seful si viitori colegi raman aceiasi. Din fericire, suntem diferiti. Un aspect care pentru tine este foarte important poate fi pentru alta persoana insignifiant.

Salariul

Chiar daca banii nu iti aduc cea mai mare satisfactie in viata, nimeni nu poate sustine ca nu sunt importanti atunci cand te angajezi. Astfel, e bine sa ai grija ca oferta pe care ai primit-o este corecta. Asigura-te ca oferta salariala este pe masura capacitatilor tale si este la nivelul salariilor din zona geografica, industria sau domeniul in care te angajezi. Poti incepe cautand statistici salariale si alte informatii legate de domeniul de activitate. Nu uita, daca alte aspecte te intereseaza, poti incerca sa negociezi salariul.

Atmosfera la locul de munca

Atmosfera de la locul de munca este foarte importanta pentru majoritatea dintre noi. Daca esti mai excentric si mai relaxat cu siguranta nu vei cauta sa te angajezi in la companii ce au reguli stricte sau care impun o tinuta. De partea cealalta daca vrei o cariera in mediul business, de exemplu, cu siguranta vei cauta birouri ce impun tinuta office obligatorie, in care se pastreaza o atmosfera serioasa si relatiile dintre colegi sunt strict profesionale.

Seful/Colegii

Majoritatea interviurilor de astazi includ si un tur al departamentului in care ar urma sa lucrezi. In cadrul acestui tur urmeaza sa iti cunosti potentialii colegi si, bineinteles superiorii. Incearca sa iti dai seama daca oamenii par fericiti sau suparati, veseli sau tristi, stresati sau relaxati. Poate aspectul acesta este un pic superficial insa, atmosfera, colegii, sefii si atitudinea lor in general poate face diferenta dintre un loc de munca unde te duci cu placere sau pe care il urasti. Sigur ca este un aspect care va fi greu de analizat, aici intervine insa reteaua ta de cunostinte. Poate cunosti pe cineva care iti poate da detalii despre companie. De asemenea poti cauta online informatii despre companie, sunt sanse sa gasesti opinii de la fosti angajati.

No Comments

Reply