13
Mar

0
School-Counselors-resized

Continua seria sesiunilor de consiliere organizate in cadrul proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi”

Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania alaturi de Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, firma de consultanta Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa anunta desfasurarea unei noi serii de sesiuni de consiliere profesionala si orientare in cariera din cadrul proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi”. Sesiunile vor avea loc la sediul Universitatii Bucuresti pe 16, 17 si 30 martie 2015 si sunt dedicate studentilor si masteranzilor care provin din medii multiculturale si studiaza in domeniile IT, constructii sau transporturi la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfov.

Consilierii Loop Operations au planificat sesiunile de consiliere astfel incat la finalul acestora studentii vor putea sa isi conceapa un CV eficient, adaptat la cerintele angajatorilor, dupa modelul Europass; vor asimila conceptul de brand personal si utilitatea acestuia in procesul de cautare al unui loc de munca; vor intelege importanta imaginii si prezentei lor in mediul online; vor intelege utilitatea conturilor de Social Media. Totodata, in partea interactiva a sesiunilor, studentilor le vor fi aplicate teste de personalitate si vor participa la jocuri de rol. Sustinerea acestora au menirea de a le dezvalui studentilor atributele si defectele pe care le au, dar si comportamentul, intrebarile cheie si dress code-ul de urmat in cadrul unui interviu de angajare.

Activitatea de consiliere a studentilor este parte integrata a unui plan de actiune mai amplu, prin care partenerii mai sus mentionati ai proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi” si-au propus sa contribuie in mod real la facilitarea tranzitiei de la finalizarea studiilor la accesul pe piata muncii pentru membrii grupului tinta al proiectului. Astfel, pentru a realiza obiectivul, dupa finalizarea consilierii a 500 de studenti, in cadrul proiectului vor fi incheiate parteneriate cu 30 de institutii, atat din sectorul public cat si din cel privat, in cadrul carora 250 de studenti isi vor desfasura stagiile de practica.

 

* Proiectul „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi” este un proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

No Comments

Reply