02
Sep

0
DSC_0002

Conferinta de final a proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi”

Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania (FAB Romania) alaturi de Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, compania de consultanta Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa au organizat in data de 31 august, incepand cu ora 15:00, conferinta de final a proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi”. Evenimentul a avut loc la Centrul de Educatie Non-formala din cadrul Casei de Cultura a Studentilor.

Alaturi de studentii si masteranzii ai specializarilor incluse in proiect, la eveniment au luat parte reprezentantii partenerilor implicati in derularea proiectului, precum si stagiarii care au luat parte la programul de consiliere si de practica. Pe durata evenimentului, partenerii proiectului au realizat o trecere in revista a rezultatelor proiectului si au prezentat solutiile identificate pentru facilitarea accesului absolventilor ce provin din alte culturi la obtinerea unui loc de munca si dobandirea experientei practice necesare la locul de munca.

Proiectul „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi” a fost cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritara 2: „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii” domeniul major de interventie 2.1: „Tranzitie de la scoala la viata activa”.

Obiectivul general al proiectului a constat in dezvoltarea aptitudinilor de munca pentru 500 de studenti si masteranzi proveniti din medii multiculturale ce studiaza in domeniile IT, constructii sau transporturi si se afla in perioada de tranzitie de la scoala la viata activa pe piata muncii. Astfel, pentru facilitarea acestui proces, partenerii au derulat un program integrat si personalizat de orientare si consiliere in cariera. In cadrul sesiunilor de consiliere, prin sustinerea unor teste psihologice si de personalitate, studentii participanti au dobandit noi cunostinte despre sine si au invatat, sub indrumarea consilierilor angrenati in proiect, sa isi coreleze cunostintele si aptitudinile cu locul de munca pe care il vizeaza.

Informatii suplimentare cu privire la activitatile proiectului se pot obtine la adresa de e-mail comunicare@crca.ro sau accesand site-ul proiectului – www.studeninromania.ro.

No Comments

Reply