06
Apr

0
54909893

68 de studenti consiliati in luna martie in cadrul proiectului „Unitate in diversitate!Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi”

Federatia Asociatiilor de Basarabeni din Romania impreuna cu Uniunea Generala a Industriasilor din Romania, compania de consultanta Loop Operations si Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa – partenerii proiectului “Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi”- au organizat in luna martie 8 sesiuni de consiliere profesionala si orientare in cariera dedicate studentilor si masteranzilor ce studiaza in domeniile IT, constructii sau transporturi la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfov.

Avand menirea de a veni in ajutorul studentilor proveniti din medii multiculturale, care se afla in perioada de tranzitie de la finalizarea studiilor la accederea efectiva pe piata muncii, sesiunile de consiliere au fost organizate dupa cum urmeaza:

  • 02.03.2015 – consiliere de grup, 10 participanti – Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti;
  • 03.03.2015 – consiliere de grup, 10 participanti – Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti;
  • 05.03.2015 – consiliere de grup, 5 participanti – Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti;
  • 09.03.2015 –  consiliere de grup, 8 participanti – Uniunea Generala a Industriasilor din Romania;
  • 10.03.2015 – consiliere de grup, 8 participanti – Uniunea Generala a Industriasilor din Romania;
  • 16.03.2015 – consiliere de grup, 10 participanti – Universitatea Bucuresti;
  • 17.03.2015 – consiliere de grup, 9 participanti – Universitatea Bucuresti;
  • 30.03.2015 – consiliere individuala, 8 participanti – Universitatea Bucuresti.

Consilierii Loop Operations au organizat sesiunile de grup in doua parti: cea teoretica in cadrul careia studentii au invatat cum sa isi elaboreze un CV dupa modelul Europass, conceptul si utilitatea unui  brand personal sau modul de concepere a unui plan de cariera, si partea practica in cadrul careia studentii au simulat situatia de sustinere a unui interviu, invatand astfel in mod direct, prin exemple concrete, care este modul in care se pot prezenta corect la un interviu, cum trebuie pregatit acesta sau ce fel de tinuta si atitudine sunt dezirabile/indezirabile in cadrul interviului. De asemenea, in cadrul sesiunilor individuale de consiliere,participantii pot pune intrebari sau aprofunda subiectele prezentate alaturi de consilierii Loop Operations.

Sesiunile de consiliere si orientare in cariera cariera fac  parte dintr-un demers mai amplu din cadrul proiectului, prin care partenerii mai sus mentionati si-au propus sa contribuie la facilitarea accesului pe piata muncii si cresterea ratei de ocupare in randul membrilor grupului tinta.

*Proiectul  „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi” este proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

No Comments

Reply