23
Mar

0
recommend

5 greseli pe care sa le eviti cand redactezi scrisoarea de intentie

Chiar daca doar 50% din toate scrisorile de intentie trimise sunt citite de catre recruiteri, sansele sunt destul de mari ca scrisoarea ta sa fie citita. Ea este oglinda imaginii tale, primul contact pe care angajatorul il are cu tine, primul factor care il poate determina sa te cheme sau nu la un interviu.

Evitand cele 5 greseli pe care le vom lista in cele ce urmeaza iti vei impresiona potentialul angajator si iti vei spori sansele de a fi chemat la interviu.

Trimiti o scrisoare standard

Angajatorii au citit destul de multe scrisori de intentie incat isi dau seama daca ai trimis o scrisoare standard pe care ai trimis-o spre mai multe companii indiferent de domeniul de activitate sau postul vizat sau ti-ai dat interesul si ai redactat o scrisoare special pentru postul vizat in cadrul companiei pe care el o reprezinta. O scrisoare personalizata e o dovada de seriozitate si dorinta reala de a te angaja, in timp ce una standard exact opusul.

Nu te documentezi cu privire la companie

Ca sa iti fie mai usor sa redactezi o scrisoarea convingatoare e o idee buna sa te documentezi inainte despre companie si postul pe care tu vrei sa il ocupi. Poti, de exemplu, sa te interesezi care sunt problemele cu care se infrunta companiile din domeniu, gandindu-te la o solutie. Totodata, cu o documentare buna poti realiza ca organizatia este deschisa catre inedit, creativ, noncomformist. In consecinta vei putea redacta o scrisoare de intentie mai informala, adaptata specificului companiei. Desi iti poate lua ceva timp sa gasesti informatiile de care ai nevoie, mai ales in cazul companiilor mici si mijlocii, efortul merita. Prin prisma informatiilor de care dispui vei redacta o scrisoare

Nu iti scoti in evidenta valoarea personala

Specialistii in resurse umane cauta oameni care pot rezolva problemele pe care le intampina compania. Daca din scrisoarea ta nu reiese valoarea adaugata pe care o aduci companiei in cazul in care urmeaza sa fi recrutat va trece direct peste ea.

Te poti baza pe cercetarea pe care ai facut-o inainte, sa evidentiezi un trend negativ in industrie. Plecand de la acesta poti sublinia modul in care calitatile tale sau experienta personala poate contribui la rezolvarea eventualelor probleme.

Nu transmiti entuziasm

In ziua de astazi exista sute, poate chiar mii de oameni cu abilitatile si competentele potrivite unui anumit post. Angajatorii primesc asadar un numar foarte mare de CV-uri pentru fiecare pozitie disponibila, a,a ca le este unori foarte greu sa faca o departajare. Tinand cont de toate acestea, recruiterii cauta la un potential angajat, pe langa abilitati sau experienta, entuziasmul si dorinta de a lucra in cadrul organizatiei lor.

Astfel, este mai bine sa cauti 10-15 companii in cadrul carora vrei sa lucrezi cu adevarat, sa iti adaptezi CV-ul si scrisoarea de intentie astfel incat din ele sa reiasa dorinta ta de a lucra acolo, pasiunea pentru domeniu, afinitatea ta la valorile companiilor respective.

Ai redactat o scrisoare de intentie prea lunga sau plina de greseli

Se considera ca o scrisoare de intentie trebuie saa aiba cel mult o jumatate de pagina. Prin urmare, incearca sa fii cat mai succint, chiar daca ai de acoperit mai multe aspecte. De asemenea, greselile de redactare ori erorile gramaticale sunt o dovada a neglijentei, a incapacitatii de a-si verifica munca. Corecteaza fiecare exemplar pe care il trimiti, roaga pe altcineva sa verifice scrisoarea. Evita abrevierile, frazele lungi sau limbajul colocvial. Nu trebuie sa incluzi in scrisoarea de intentie fotografia, varsta sau sexul.

No Comments

Reply