03
Jan

0
internship-interview-college-

4 sfaturi care te vor ajuta in procesul de angajare

Pe langa experienţa profesionala si pregatirea de care ai avut parte un element important in procesul de angajare este sa stii sa te vinzi la potenţialul tau maxim. Astfel, persoanele care nu sunt in stare sa se vanda, sa iasa in evidenţa in procesul de angajare, isi asuma riscul de a pierde locul de munca vizat. Vestea buna este ca aceasta abilitate poate fi dobandita astfel, in cele ce urmeaza punem la dispoziţie 4 sfaturi care te vor ajuta sa te diferenţiezi de competiţie si sa iesi in evidenţa in procesul de angajare.

Foloseste strategii alternative de aplicare la locuri de munca

Desi aplicarea CV-ului direct pe site-urile companiilor sau pe site-urile de recrutare sunt metode bune de a-ţi cauta un loc de munca sunt, de obicei, insuficiente ţinand cont de numarul mare de persoane care fac acelasi lucru. Astfel, pentru a iesi in evdenţa, trebuie sa apelezi la metode alternative de aplicare la joburi. O strategie folositoare este aceea de a intra in legatura cu persoane din departamentul de HR al companiei si a-i trimit direct persoanei respective CV-ul tau. De asemenea, poţi trimite CV-ul printr-o persoana care activeaza deja in cadrul companiei, marindu-ţi astfel sansele de a fi chemat la un interviu. Pentru a folosi astfel de strategii ai nevoie de  timp sa iţi construiesti o reţea profesionala bine pusa la punct, insa merita. In urma unui astfel de efort iţi vei spori cu siguranţa sansele de iesi in evidenţa in faţa competitorilor tai.

Pregateste interviului de angajare

Desi foarte bine pregatite multe persoane rateaza castigarea unui loc de munca din cauza abordarii superificiale a interviului, unde se prezinta fara un minim de pregatire. Te poţi gandi de acasa la intrebarile pe care le vei primi in cadrul interviului si iţi poţi pregati raspunsuri exersate de acasa. In felul acesta poţi trece de interviuri mai dificile si poţi castiga posturi mai bune decat alţi candidaţi cu o pregatire similara cu a ta.

Demonstreaza ca esti o persoana agreabila, sociabila

Succesul unui interviu de angajare este determinat nu numai de pregatirea ta profesionala ci si de prezenţa si personalitatea ta. Un angajator vrea sa vada, pe langa pregatirea, abilitaţile si experienţa cu care te prezinţi si faptul ca esti un bun coleg, o persoana cu care e placut sa lucrezi si sa interacţionezi. Astfel, trebuie sa ii demonstrezi angajatorului ca esti o persoana care este confortabila in propria piele, ca esti pozitiv, proactiv, sociabil. Trebuie sa ii araţi ca stii sa te faci inţeles si ca stii sa asculţi. Toate acestea le transmiţi prin limbajul non-verbal, prin felul in care relaţionezi cu persoana cu care susţii interviul si prin intreaga conduita pe care o ai la interviu. De aceea este important sa iţi cultivi in mod constient toate aceste aspecte cruciale in pregatirea interviului.

Transforma experienţele acumulate in competenţe

Un angajator te va alege pe tine nu pentru ceea ce ai facut, ci pentru ceea ce esti capabil sa faci. Astfel te poţi folosi de experienţele anterioare pentru a dovedi ca ai anumite competenţe. Ideea de baza este sa prezinţi experienţele tale intr-un mod care reflecta o aptitudine sau competenţa dobandita in urma acelei experienţe. Pune accentul pe acţiuni, rezultate si experienţa de invaţare si vei face astfel incat discuţia sa fie, in primul rand, despre competenţele tale.

sursa foto

No Comments

Reply